A magok, napról napra toborozzák maguk mellé az új rajongóikat. Nem mai találmány, hiszen már az aztékok is felfigyeltek a gyöngén mogyorós ízű chiára és az ember szervezetében végzett jótékony hatásaira, bár a kezdetekkor csak az állatok étlapján szerepeltek a szemek. Gondoltad volna? Minél inkább építjük be az étrendbe és próbáljuk felhasználni itt-ott, egyre intenzívebben érezhetőek a pozitív hasznai. Persze nem csak önmagában lehet ropogtatni a magokat, szinte bármelyik ételhez hozzámorzsolhatunk 1-2 marokkal.

„Szárítsd ki és daráld le, nézzük mi lesz belőle!”

Bármibe belekeverheted sűrítés céljából, mert lisztként funkcionál a dara. Azért kell mindenekelőtt kiszárítanod, mert alapjáraton nedves a mag bele.

Hogyan főzz chia maggal a sietős hétköznapokon?

  • Akár a reggeli zabkásádhoz is adhatod, a zab plusz a chia valódi rost, – és vitaminágyú lesz a szervezetednek.
  • Fasírtkészítéskor helyettesítheted a húst darált chiával. Jól magába szívja a felesleges nedvességet, így még könnyebben összeáll a massza.

Kíváncsi vagy milyen „kincseket” gyűjthetsz a testednek, ha a chia mellett döntesz?
Érdekel, hogyan könnyíthetik meg a mindennapjaidat az aprócska szemek?

  • Tripofánst tartalmaz, aminek a mély alvásban van szerepe. A rossz alvók tudják, hogy minden este küzdelem, mire végre sikerül pár órára elszenderedni, és akkor sem kerülhetőek el a gyakori ébredések az éjszaka szakaszaiban.
  • Az omega 3 zsírsavaknak jótékony a hatása az agysejtek szorgalmas működésére, ami ha nem megfelelő, a nap közbeni jó teljesítményre is rányomja a bélyeget.
  • A rostok segítenek a gyomornak a puffadásmentes emésztésben. Tehát a gyomorégés, nehézkes emésztés miatti gondok, szív, – és érrendszeri bajok esetén megoldás lehet a cihamaghoz nyúlni