A hidegebb napok beköszöntével, itt az ideje még jobban odafigyelni az egészségünk megőrzésére, hogy ezzel is megkíméljük magunkat a betegségektől és a fertőzésektől.  Az egyik legkellemetlenebb téli betegség a felfázás, melyre méltán lehetne mondani, hogy a nők örök ellensége.

Sok nőhöz eljutott már az az információ, hogy a tőzegáfonya hatásos megoldás lehet a felfázások megelőzésében és a fájdalmas mellékhatások enyhítésében. De azt kevesen tudják, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy milyen formában juttatjuk be a szervezetünkbe.

Kapszula kontra folyadék

Kézenfekvő megoldásnak tűnhet egy doboz kapszula beszerzése. Jó tudni azonban, hogy a kapszula nem mindig a legoptimálisabb megoldás is egyben. Miért?

 • A tabletta nehezebben szívódik fel, mint például a folyadék.
 • A szervezet kevesebb hatóanyagot, összetevőt tud hasznosítani belőle.
 • 60 db kapszula könnyen megfizethető változatnak tűnik első látásra, de gyakran a napi 6-8 db-os adagolás láttán meglepetés érhet minket

Milyen formában fogyasszuk a tőzegáfonyát?

A folyadék, például a tea az egyik legkedvezőbb beviteli forma, nem utolsósorban a téli hónapokban az egyik legszívesebben választott innivaló.

„Számos kutatási eredmény igazolja, hogy a tőzegáfonya képes megakadályozni az E. coli elszaporodását. Ez a baktérium, ha megjelenik a húgyútakban, akkor komoly fertőzéseket idézhet elő. Csillóival hozzátapad a húgyhólyag és a húgyvezetékek falára és ott fejti ki káros hatásait. Azonban a tőzegáfonya hatóanyag éppen ezeket a csillókat roncsolja el, így radikálisan képes lecsökkenteni a baktériumok fertőzést kiváltó megbetegítő képességét.”
forrás: www.tozegafonya.hu

A tea, a tablettákkal ellentétben átfolyik a húgyútakon, így maximálisan kifejtheti jótékony hatásait a testben. A kellemetlen felfázást és a folyamatos vizelési ingereket hatékonyan enyhítheti.

Ha tehetjük, válasszunk valódi darabos gyümölcsteát a filteres helyett, mert bizony a filteres teák többsége többet árthat, mint amennyit használ.

Mit rejt a gyenge minőségű tea filter?

Biztos mindenki találkozott már a filterrel készített teában úszkáló apró szemcsékkel… Ezek a teák tartalmazhatnak teatörmeléket és mesterséges aromákat, nem beszélve a növényvédő szerek (például a celestial seasoning), valamint az ólom lehetséges bekerüléséről a filterbe. Ezen kívül érdemes időt szakítani arra, hogy alaposan átböngésszük, mit rejt az összetétel. Léteznek ugyanis olyan teák, ami csak a nevében tőzegáfonya, valódi gyümölcstartalma bizony elenyésző.

Azonban a 100%-os gyümölcstartalmú teák (melyek hozzáadott adalékanyag nem tartalmaznak) megbízhatóak, és bátran fogyaszthatóak.

Miért jó választás az Encian tőzegáfonya tea?

 • Mesterséges anyagoktól mentes
  Nem tartalmaz adalékanyagot, mesterséges színezéket
 • 100% gyümölcs, semmi más
  Aszalt, aprított, majd nagyon apróra őrölt formájának köszönhetően megőrzi a növény jótékony hatását.
 • Gyerekbarát
  Gyermekek, kismamák is fogyaszthatják, hiszen, csak gyümölcsöt tartalmaz, semmi mást.
 • Kiváló egészségmegőrző folyadék a téli hónapokban
  Húgyúti fertőzések és felfázás esetén kiváló megoldás a folyadékpótlásra.
 • Segítség a bajban
  Fogyasztásával lerövidülhet a gyógyszeres kezelés időszaka, kiváló kiegészítője lehet a gyógyszeres terápiának.

„Kollégáimmal a húgyúti bakteriális fertőzésekre, és megelőzésre szoktuk ajánlani az Encian tőzegáfonya teát. Ezen kívül a krónikus, akut megbetegedéseknél kiegészítő elemként is bevonjuk a betegség gyorsabb lefolyása érdekében. A betegek utólag hálásak szoktak lenni a tanácsért, a visszajelzések azt mutatják, hogy az említett problémára hatásos természetes megoldás.”
A. Márta laborasszisztens, Baranya megye