Az egészség egy életen át tartó érdeke az embernek. Egy erős, szinte megrendíthetetlen immunrendszer pedig sok-sok haszonnal jár. Épp ezért fontos, hogy ne vegyük félvállról a testünk épségét. Más szavakkal oda kell figyelnünk arra, hogy a szervezetünk biztonságban legyen, és mindig ellenálljon a lappangó betegségeknek.

A megelőzést többen vitamintablettákkal és mesterséges immunerősítő italokkal tudják le, ám ütősebb és eredményesebb megoldás, ha természetes alapanyagú terméket választunk.

Miért?

  1. Mert nem tartalmaz hozzáadott anyagokat és tartósítókat, így
  2. a szervezetnek nem kell vívódnia a mesterséges adalékokkal. Eredményként sokkal könnyebben megy a feldolgozás és az emésztés.

Mindig jól nézzük meg, mit vásárolunk!

Ez a hétköznapi életben azt jelenti, hogy mielőtt bármit is megvásárolnánk, nézzük meg a termék hátára ragasztott címkét, ahol feketén fehéren fel vannak sorolva az alap hozzávalók, a pluszban belekevert adalékok és lehet rá példa, hogy a szervezetnek káros szerek is. Ugyan is még a legismertebb márkájú készítményeknél sem bombabiztos garancia a megszerzett hírnév.

Keressünk és fogyasszunk inkább tudatosan olyan természetes készítményeket, melyeknek a szervezetünk is hálás lesz. Ilyen például a méltatlanul elfeledett fekete berkenye is, amit a fiatalság, a vitalitás, és a jó közérzet gyümölcsének is hívnak egyesek. A fekete berkenye kiváló immunerősítő, a vitaminok kifogyhatatlan kútja, és gazdag antioxidáns forrás.

A nevét főleg az átlagon felüli vitamintartalmáért kapta, azonban itt még nem áll meg a tudománya, remek tulajdonságaival, méterekkel kitűnik a többi bogyós társa között.
Melyek ezek?

  • Tehát tele van hasznosnál hasznosabb vitaminokkal (A, B1, B2, B6, B9, B12, C, E, K, H, PP), és jóddal, ami a betegség megelőzésében partner.
  • Antioxidánsokat tartalmaz, amik a testben lassítják és gátolják az égési folyamatokat. Így megkísérlik megállítani az öregedés tüneteit (pl. megfáradt bőr, ráncok).
  • Serkenti a vérkeringést és a szív működését. Ezért a jelenlegi és a volt dohányzóknak is szokták ajánlani.
  • Méregtelenítő hatása is van, evvel összefüggésben a belek, az epe és a máj jóllétére is befolyással van.

Egy szó mint száz a zamatos fekete berkenye gömböket javasolt beépíteni az étrendbe.

Milyen formában érdemes a szervezetbe juttatni?

  • Célszerű rendszeresen, hetente pár alkalommal elcsemegézni egy kistányérnyi adagot, turmixot készíteni belőle, vagy levet préselni.
  • Másrészt tanácsos előre elkészített ital formájában megvásárolni, mert így nem kell minden egyes alkalommal vesződni a turmixszal, vagy a préssel, ráadásul az egészségtudatos cégek figyelnek a megfelelő elkészítési körülményekre, hogy a fekete berkenyében lévő anyagok véletlenül se veszítsék el a jótékonyságukat. Amit a saját konyhánkban nem biztos, hogy ugyan olyan precizitással le tudnánk utánozni.